TD Menü
 Anasayfa
 Sohbet Videoları
 Sesli Sohbetler
 Sohbetler
 Sesli
 ilahiler
 Mektuplar
 Hatıralar
 Öz Geçmişler
 İletişim
 
 
Özlü Söz:Sözün doğrusu,
Ekmeğin helâli,
Yüzün güleni...
 
Melâmet bir meşreptir

Zâhir bâtın hükm-ü kader

Pîr bunları telkin eder

Kâmilleri aynen söyler

Pîr Seyyid’dir rehberimiz

 

 

Melâmet bir meşreptir

 

 

Muhterem Dostlar!

Melâmet’e intisap edeli uzun yıllar geçti. Çok taş attırdılar. Yanlış hareketler oldu. Bütün suçlamalar Melâmîliğe yüklendi. Haklı olarak da bazı dostlarımız Melâmet kelimesinden kuşkulandılar. Çünkü nâehle görev verilmiş, çok yanlış hareketler olmuş. Þahısların yaptığı eksik hareketler, suç olarak Melâmet’e yüklen- miş.

Pîr Seyyid Muhammed Nur, 3. Devre Melâmîliğin kurucusudur. Melâmet’i zuhura getirdiği zaman herkes O’na saygılı, hürmetkâr davranmıştır. Pîrimizin devrinde hiçbir tarîkat, “Biz de varız!” diyememiştir. Bizim bütün tarîkatlara saygımız sonsuzdur.

Pîr’in zamanında Melâmîliğe Melâmet-i Nuriye ismi verilmiştir. Mürşidimiz de Melâmet-i Fehmiye demiştir.

Büyük mücadelede, yanlış yapanlardan uzak ol- duk. Ehl-i Sünnet itikadı ile yolumuza devam ediyoruz. Dervişanımız abdestlidir, ibadat u taatındadır, beş vakit namazlarını kılar, hac ve zekâtlarını da asla ihmâl et- mezler.

Biz, taş attıranlardan çok şükür ayrıyız. Onların mumları yatsıya kadar da yanmadı.

Muhterem Dostlar!

Çok şükür dinimiz İslâm, kitabımız Kur’an. Melâ- met bir din, bir mezhep değildir; bir meşreptir. Hak mürşidin telkin ettiği bir hakikattir. Yâni "Mûtû kable en temûtû!" hadisinin mânevî mânâsıdır. Fenâ-yı tamda bekâya ulaştıran bir hakikattir.

Melâmet vaktiyle şimşekleri üzerine çekmiş. Nâ ehle görev verilmiş, çok taş attırılmış, yanlış konuşmalar yapılmış, yanlış fetvalar verilmiş…

Çok şükür, Allah'ın lütuf ve keremiyle bu kötü intibayı sildik ve silmekteyiz. Melâmet bizi merâtib-i tevhid ile kelime-yi tevhidin mânâ-yı hakikatine ulaştırmıştır.

İnşallah bu yolda Kitap, Sünnet üzerine, Allah'ın emir ve rızası doğrultusunda gereken hizmetlerin verileceğinden emin olunuz. Çok şükür verilmekte! Biz bunun semeresini gördük ve görmekteyiz.

Kur'an-ı Kerîm’in ışığı altında Ehl-i Sünnet itikadı ile Pîr Seyyid’e lâyık hizmet vermek, Allah cümlemize ihsan, ikram eylesin. Amin!

Yazılarımızda yanlış yapmadık, diyemeyiz. Bir beşer icabı yanlışlarımız olabilir. Lütfen kitabımızı okuduğunuz zaman, bizimle görüşün. Yanlışları beraber düzeltelim. Bize iyilik etmiş olursunuz. Yalnız bize değil; bütün ihvana, tevhide büyük hizmet olur.

Elbetteki kemâlat Hakk’ındır.

Selâm, sevgilerimle Allah'a emânet olunuz!

 

19. 07. 2005


 

E-Kitaplar
Bir Ayet

15.90. Nitekim biz, (Kur'an'ý) kýsýmlara ayýranlara azabý indirmiþizdir.

[ Hicr Sûresi:90]

Anasayfa | Kur'an-ı Kerim | Videolar | İlahiler (mp3) | İlahiler | Hatıralar | Mektuplar | Sohbetler | Öz Geçmişler | Kullanım şartları

©2002 Tasavvuf Derneği Tüm hakları saklıdır.