TD Menü
 Anasayfa
 Sohbet Videoları
 Sesli Sohbetler
 Sohbetler
 Sesli
 ilahiler
 Mektuplar
 Hatıralar
 Öz Geçmişler
 İletişim
 
 
Özlü Söz:Güzel sözler, güzel amellere Allah'a yükselir. Güzel ameller, güzel sözlerin asansörüdür.
 
BİR MELÂMİ NASIL OLMALIDIR!

Kuran, Hadis rehber bizde

Hak aşkı var gönlümüzde

Hakk’ın zikri kalbimizde

Melâmîler derler bize

 

 

 

 

BİR MELÂMİ NASIL OLMALIDIR!

 

Gerçi bir Melâmîyi tarif etmek mümkünattan değildir. Dille anlatılmaz, kalem yazamaz.

Ehlullah ne güzel demiş:

Melâmîdir evliya,

Dahi nice enbiya

Hem cihar-ı bâsafa,

Kendine gel hey kendine

Bir Melâmî, Kur'an-ı Kerîm’in canlı örneğidir. Bunu fehmedip zevk edip yaşayandır. Bir Melâmî Hakk'ı-bâtılı, helâli-haramı, erkânı-âdabı çok iyi bilen olmalıdır.

Gerçek Melâmî, nefsini levmedip benliğinden geçip Hak benliğine ulaşan ve Hakk’ı diyet edendir. Ehl-i tevhittir. Kur'an-ı Kerîm’in ikiz kardeşidir.

Bir Melâmî, velâyette velilerle haşrolmuş, nübüvet makamında gerçek kulluğu yaşamış, kesret vahdet tevhid etmiştir. Gerçek Melâmet’e gönül vermiş, ahkâm-ı şeriye, ahlâk-ı Muhammediye ile gönüller fethetmiştir. Bu tevhid erinin elinden, dilinden, âzâlarınan kimseye zarar gelmez.

Melâmet’e intisap edip fenâ-yı tamda bekâya eren, velilerle haşrolan Hak dost, ehl-i mânâ, ehl-i hakikat olarak konuşan Kur’an olur. Hak mürşidin emir ve rızası doğrultusunda hatmü’l makam olur. Maziyi, istikbâli hâlde tevhid edip görerek, bilerek şahadet verir. Kadere rıza, emre itaat, telkine sadâkat ile gönüller fetheder.

Muhteremler!

Þairimiz diyor ki:

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer

Bu mukaddes vâdilerde, şühedanın kanıyla yıkanmış vatanda sakın ha, abdestsiz dolaşmayın. Çünkü aldığınız telkine göre abdestsiz yere basmayacaksınız. Ehl-i tevhid abdestlidir. Þuhutta ve tefekkürdedir

Ehl-i tevhid olan kardeşlerimiz çok okuyacak. Hem okuyacak, hem okutacak. Hak mürşidin rızası doğrultusunda hizmeti görev bilerek, karınca kaderince çevresine nur saçacak. Þeriatın ahkâmı ve güzel ahlâk ile çevresine mesajlar verip iyiliğin timsali olduğunu gösterecek. Gösterecek ki velâyette velilerle nübüvvette nebilerle haşrolsun.

Melâmî hâlde tevhid edendir. Varlıktan benlikten geçip Hak benliğine ulaşan ahkâm-ı şeriye, ahlâk-ı Muhammediye ile halkın hüsn-i teveccühünü (takdirini) kazanan zat-ı muhteremdir.

Halkı seven, Hakk’ı seven, iyilikte, tenezzül tevâzuda yarışan, nefsânî hareketlere uymayan, kendisini hizmete adayan, farkiyet sahibi olandır Melâmî.

Bu zat-ı muhteremi nasıl anlatalım? Himmete ermiş, Hak mürşitten ders almış, ender fenâdan bekâya göç etmiş…

Allah himmetlerini üzerimizden eksik etmesin!

Cümlemizi sevgisine mazhar kılsın. Amin! Amin!

 

14. 07. 2005

 

E-Kitaplar
Bir Ayet

4.8. (Mirastan payý olmayan) yakýnlar, yetimler ve yoksullar miras taksiminde hazýr bulunursa bundan, onlarý da rýzýklandýrýn ve onlara güzel söz söyleyin.

[ Nisâ Sûresi:8]

Anasayfa | Kur'an-ı Kerim | Videolar | İlahiler (mp3) | İlahiler | Hatıralar | Mektuplar | Sohbetler | Öz Geçmişler | Kullanım şartları

©2002 Tasavvuf Derneği Tüm hakları saklıdır.